Aa

Aa

Превенција - основни концепт Нацрта закона о безбедности и здрављу на раду

Превенција - основни концепт Нацрта закона о безбедности и здрављу на раду

Превенција - основни концепт Нацрта закона о безбедности и здрављу на раду

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је приликом израде Нацрта закона о безбедности и здрављу на раду кренуло од концепта да је превенција кључна реч када је у питању безбедност и здравље на раду, изјавила је ресорна министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић на Националној конференцији „Превенција и изазови у систему безбедности”, коју је организовао Факултет за инжењерски менаџмент.

 

„Живимо у свету где је превенција кључна, превенција заразне болести, превенција незаразних болести, превенција насиља, превенција ради унапређења безбедности и здравља на раду“, навела је Кисић Тепавчевић и додала да је улагање у превенцију неопходно, иако је то дуготрајан процес. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је навела да ће Министарство у наредном периоду наставити да ради на побољшању законодавног оквира,  у циљу смањења ризика на раду и стварању доброг пословног амбијента у коме ће послодавци моћи да унапреде  пословање, а запослени да буду задовољни на послу. „Једино задовољан радник јесте добар радник, тако да је задатак свих нас да радну средину учинимо продуктивном у сваком смислу, јер је то у интересу свих нас“, истакла је Кисић Тепавчевић. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је указала на значај образовања и едукације и у области безбедности и здравља на раду, како би се што успешније ишло у корак са развојем науке и технологије.