Aa

Aa

Министарство посвећује посебну пажњу особама са инвалидитетом

Министарство посвећује посебну пажњу особама са инвалидитетом

Министарство посвећује посебну пажњу особама са инвалидитетом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је у петак две сремске општине, Стару Пазову и Инђију, где се састао са општинским руководством и директорима центара за социјални рад како би разговарали о унапређењу квалитета живота особа са инвалидитетом.

 

Ресорни министар у Старој Пазови обишао је чланове Друштва за афирмацију инвалида "Феникс" и у директном разговору сазнао шта су њихове потребе.

 

Ђорђевић је овом приликом посетио Пословно – образовни центар Инђија и децу са сметњама у развоју која ове просторије користе као дневни боравак, где се упознао са услугом персоналног асистента.

 

Сањи Витас, корисници дневног боравка за децу са сметњама у развоју у Инђији, министар је поклонио ходалицу, ролатор са точкићима и корпицом за ношење ствари, која ће јој знатно олакшати свакодневне активности.

 

“Ресорно министарство посвећује посебну пажњу унапређењу квалитета живота особа са инвалидитетом. У директном контакту са корисницима можемо најбоље да се упознамо са њиховим потребама како бисмо у складу са могућностима које имамо могли да им помогнемо. Важно је да сви грађани знају, не само особе са инвалидитетом, да држава брине о њима”, поручио је Ђорђевић.