Aa

Aa

Континуирана подршка Министарства Савезу слепих Србије

Континуирана подршка Министарства Савезу слепих Србије

Континуирана подршка Министарства Савезу слепих Србије

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања континуирано подржава рад Савеза слепих Србије и наставиће то да чини и у наредном периоду, а у циљу још бољег квалитета живота слепих и слабовидих особа, истакла је ресорна министарка проф. др Дарија Кисић на 28. Међународној конференцији регионалне асоцијације слепих Балкана.

 

Министарство је у претходних пет година Савез слепих Србије подржало са више од 100 милиона динара, навела је Кисић и додала да је један од најзначајнијих пројеката које је Министарство подржало адаптација и опремање Библиотеке „Др Милан Будимир“, која ја највећа библиотека тог типа на Балкану и један од највећих у Европи.

 

Проф. др Кисић је нагласила да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања увек уз слепе и слабовиде, да их подржи и укључи у све активности које имају за циљ побољшање њиховог живота и унапређење њиховог положаја.

 

Министарка Кисић је навела и да слепе и слабовиде особе треба не само да буду укључене у све  друштвене активности, већ да друштво може и много да научи од њих. 

 

„Надам се да је ова конференција још једна прилика да размените искуства која имате, да видимо сви заједно шта је до сада урађено, да учимо на вашим искуствима, да радимо и учинимо свет лакшим за живот онима којима смо ми очи и прозор у свет“, рекла је Кисић.

 

На отварању Међународне конференције регионалне асоцијације слепих Балкана, која је организована уз подршку Министарства за рад, запошљавања, борачка и социјална питања, говорили су и министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, изасланица председника Републике Србије Александра Вучића, Верица Лазић, председник Савеза слепих Србије Милан Стошић, као и представници савеза слепих Балкана и Европског савеза слепих.