Aa

Aa

Ђорђевић: Опсежна акција појачаних инспекцијских надзора наставиће се и у наредном периоду

Ђорђевић: Опсежна акција појачаних инспекцијских надзора наставиће се и у наредном периоду

Ђорђевић: Опсежна акција појачаних инспекцијских надзора наставиће се и у наредном периоду

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директором Инспектората за рад Стеваном Ђуровићем о акцији појачаних ванредних инспекцијских надзора, њеним досадашњим ефектима и плановима за даљи рад, како би се „рад на црно“ искоренио из наше земље на најбољи и најефективнији начин.

 

Опсежна акција појачаних инспекцијских надзора покренута је по налогу министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, а акценат је стављен на област радних односа и безбедности и здравља на раду, у делатности грађевинарства, угоститељства и у услужним делатностима, а посебно обухвата и контролу оних послодаваца код којих је у претходним надзорима већ утврђено да су кршили закон.

 

„Борба против сиве економије биће настављена и у наредном периоду, јер нам је циљ да “рад на црно“ у нашој земљи сведемо на минимум. Желимо да послодавци који раде у складу са законом и поштују права радника, знају да ће држава и даље водити рачуна о њима, а да ће оним послодавцима, који крше закон, увести строже казне. У наредним данима очекују нас појачани инспекцијски надзори свих делатности. Они ће бити спроведени током дана и ноћи на читавој територији државе Србије, а директор и ја ћемо и лично учествовати у томе“, рекао је Ђорђевић.  

 

Министар је још једном подсетио да ће списак свих послодаваца код којих је утврђено да нису радили у складу са законом, као и до сада, бити објављен и редовно ажуриран на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на линку; https://www.minrzs.gov.rs/sr/registri/inspektorat-za-rad.