Aa

Aa

Април 2024

Обележена годишњица страдања Срба у логору Јиндриховице у Чешкој Републици

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, у име Владе Републике Србије и Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, а у оквиру комеморативних свечаности у Чешкој Републици, предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти код спомен-костурнице  у некадашњем концентрационом логору у Јиндриховиц

Министар Селаковић отворио изложбу ,,Борба са српску државност и слободу српског народа“ у Музеју Војводине

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић
отворио је изложбу поводом 220 година од Првог српског устанка ,,Борба за
српску државност и слободу српског народа“, која је након Београда и Ниша,
представљена у Музеју Војводине у Новом Саду.

Обележена 106. годишњица смрти Гаврила Принципа у Чешкој Републици

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, у име Владе Републике Србије и Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, а у оквиру комеморативних свечаности у Чешкој Републици, предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти  у Терезину код спомен-плоче Гаврила Принципа поводом обележавања 105.

Министар Селаковић уручио Национална признања из области безбедности и здравља на раду

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић доделио је национална признања из области безбедности и здравља на раду. Овом приликом додељене су три категорије Националних признања: Похвалнице ,,28. април“, Плакете ,,28. април“ и Повеље ,,28. април“.

 

Обележавање 106. годишњице смрти Гаврила Принципа и годишњице страдања Срба у логору Јиндриховице у Чешкој Републици

Терезин, Јиндриховице, Чешка Република – У склопу обележавања значајних историјских догађаја, Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће, комеморативним  церемонијама полагања венаца и одавања почасти, у Републици Чешкој обележити 105. година од смрти Гаврила Принципа. 

 

Обележавање 106. годишњице од смрти Гаврила Принципа

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лакић, у име Владе Републике Србије, предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 106. годишњице од смрти Гаврила Принципа. 

   

Обележавања 95. годишњице смрти војводе Степе Степановића

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лакић, у име Владе Републике Србије, предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 95. годишњице смрти војводе Степе Степановића.

 

Државни секретар Антић на обележавању ANZAC дана

Државни секретар  Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић положио је венац и одао почаст на гробљу Комонвелта у Београду, поводом обележавања ANZAC дана, који представља национални дан сећања Аустралије и Новог Зеланда на све војнике који су погинули у ратовима, конфликтима и у мировним операцијама.

Барошевић доделила лаптопове локалним удружењима у саставу Савеза глувих и наглувих Србије

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетила је Градску организацију глувих и том приликом доделила лаптопове и опрему које је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у сарадњи са Програмом Уједињних нација за развој у Србији (УНДП), донирало Савезу глувих и наглувих Србије.