Aa

Aa

Јануар 2019

Унапређење сарадње са Мексиком кроз нове инвестиције

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Мексика Марком Антонијом Гардија Бланком о конкретним корацима за унапређивање сарадње и будућим инвестицијама.

 

Унапређивање сарадње са Мађарском кроз Споразум у области ратних меморијала

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Мађарске Атилом Пинтером о потенцијалном будућем  Споразуму у области ратних меморијала који би представљао формализацију сарадње у овој области.

 

У Србији ускоро нови регионални Ценатар за обуку родитеља деце са посебним потребама у развоју

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је састанак са оснивачем и директором „Доман Интернационалног Института“ господином Даглас Доманом, како би разговарали о успостављању регионалног Центра за обуку родитеља деце са посебним потребама у развоју.

 

Одржан округли сто „Јединствени кодекс шифара за уношење и шифрирање података у евиденцијама у области рада“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић учествовао је на Округлом столу „Јединствени кодекс шифара за уношење и шифрирање података у евиденцијама у области рада“, где је истакао да је израда нове листе занимања иницијатива Министарство за рад, које је заједно са Министарством просвете и другим организацијама и институцијама, образовало

Министарство спроводи нове мере у циљу задржавања младих у Србији

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на завршној конференцији пројекта „Нове могућности за достојанствен рад младих“ где је истакао да је Министарство на чијем је челу у својим активностима посебно посвећено младима који имају велики значај у друштву.

 

Министар Зоран Ђорђевић разговарао са амбасадорком Бразила

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадорком Бразила Изабел Кристином де Азеведо Хејверт, којој истиче мандат у Републици Србији и захвалио јој што је својим залагањем допринела унапређењу традиционално пријатељских односа две земље.

 

Републички Социјално - економски савет подржао рад локалног савета у Нишу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је седници Социјално - економског савета Републике Србије у Нишу где је поручио да ће ускоро и у овом граду бити формиран савет на локалном нивоу.

 

Округли сто „Јединствени кодекс шифара за уношење и шифрирање података у евиденцијама у области рада“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић учествоваће на Округлом столу „Јединствени кодекс шифара за уношење и шифрирање података у евиденцијама у области рада“, у среду, 30. јануара 2019. године у Привредној комори Србије, Ресавска 13-15, Сала 1, са почетком у 10 часова.

 

Потписан Споразум о учинку Националне службе за запошљавање за 2019. годину

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић потписали су Споразум о учинку Националне службе за запошљавање за 2019. годину, којим су утврђени конкретни задаци и циљеви на спровођењу мера активне политике запошљавања.