Aa

Aa

Децембар 2019

Отварање реновиране Радне јединице Геронтолошког центра Београд – Дома стационара на Карабурми

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић, у среду 25. децембра, у 14:00 часова (улица Диљска бр. 2), отвориће реновирану Радну јединицу Геронтолошког центра Београд – Дом стационар на Карабурми, заједно са градоначелником Града Београда Зораном Радојичићем.

 

Представљање јавне расправе о Предлогу стратегије о економским миграцијама за период од 2021. до 2027. године

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у уторак 24. децембра у 11,00 часова у згради Привредне коморе, (Теразије 23,II спрат) организоваће Округли сто на коме ће бити представљена јавна расправа о Предлогу стратегије о економским миграцијама за период од 2021. до 2027.

Прослава 100. рођендана кориснице Дома „Бежанијска коса“

Министар за рад, запошљавање, социјална и борчка питања Зоран Ђорђевић, у уторак 24. децембра у 9:00 часова, посетиће Дом „Бежанијска коса“ у оквиру Герентолошког центра Београд, поводом прославе 100. рођендана кориснице Иванке Поповић.

 

Обележавање Међународног дана миграната

Поводом Међународног дана миграната, одржаће се конференција у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на којој ће говорити министар Зоран Ђорђевић, у среду 18. децембра у 9:00 часова у просторијама Градског центра за социјални рад Београд (Руска 4).

Обележавање Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће државну церемонију поводом обележавања Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату која ће бити одржана 16. децембра 2019.

Oбележавање 105. годишњице Колубарске Битке

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће 15. децембра 2019. године у 11 часова државну церемонију поводом обележавања 105. годишњице од Колубарске битке.

Обележавање 21.годишњице од злочина над децом у кафићу “Панда“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће у суботу 14. децембра 2019.године у 12,44 часова на обележавању 21.годишњице од злочина над децом у кафићу “Панда“ 1998. године у Пећи, у просторијама Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији (Масарикова бр.

Посета Дому за лица ометена у менталном развоју у Тутину

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у петак 13. децембра у 14 часова посетиће Дом за лица ометена у менталном развоју у Тутину (Пештерска ББ).

 

Након обиласка предвиђене су изјаве за медије.

 

Представљање резултата истраживања на тему унапређења родне равноправности и спречавања и сузбијања насиља над женама

Резултати истраживања на тему унапређења родне равноправности и спречавања и сузбијања насиља над женама у породици и партнерским односима, које је спровело Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања биће представљени у четвртак 12. децембра 2019. године, у 11 часова у просторијама ЕУ Инфо центра (Краља Милана број 7).