Aa

Aa

Март 2019

Дан сећања на страдале у нато aгресији

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положиће венац и одати почаст поводом обележавања годишњице Дана сећања на страдале у НАТО агресије, 24. марта 2019. године у 12 часова код Споменика деци страдалој у НАТО агресији.

 

Ступио на снагу нови Правилник о изменама и допунама Правилника о начину остваривања права на специјална помагала за читање и писање

Правилник о изменама и допунама Правилника о начину остваривања права на специјална помагала за читање и писање, којим је поред Брајеве писаће машине, репродуктора и говорног софтвера за српски језик, увршетно још једно помагало – Дејзи плејер и који се обезбеђују из средстава Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање ступио је на снагу.

Обележавање Дана сећања на 17. март 2004. године – Погром на Косову и Метохији

 

Поводом обележавања Дана сећања на 17. март 2004. године – Погром на Косову и Метохији, у недељу 17. марта 2019. године у 19 часова биће одржана комеморативна академија на Великој сцени Народног позоришта у Београду.  

 

Наставак инспекцијских надзора у Установама социјалне заштите за домски смештај

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обавештава да ће се инспекцијски надзори, од стране инспектора социјалне заштите и инспектора рада у Установама социјалне заштите за домски смештај наставити у наредном периоду како би се извршила контрола остваривања права корисника, услови и стандард за пружање услуга домског смештаја и примена стручних пр

Округли сто „Ка даљем унапређењу положаја и заштите деце избеглица, миграната и тражилаца азила без пратње - позив на акцију“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у уторак, 12. марта у 11 часова у хотелу Метропол (Булевар краља Александра 69) учествоваће на Округлом столу „Ка даљем унапређењу положаја и заштите деце избеглица, миграната и тражилаца азила без пратње - позив на акцију“.

 

Изложба „Осми март у Србији, Србија је део света“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Града Београда проф. др Зоран Радојчић, на Међународни дан жена, у петак, 8. марта, са почетком у 10 часова, отвориће изложбу „Осми март у Србији, Србија је део света“ у Свечаној сали Скупштине Града Београда (Драгослава Јовановића 2).