Изложба „Осми март у Србији, Србија је део света“

Изложба „Осми март у Србији, Србија је део света“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Града Београда проф. др Зоран Радојчић, на Међународни дан жена, у петак, 8. марта, са почетком у 10 часова, отвориће изложбу „Осми март у Србији, Србија је део света“ у Свечаној сали Скупштине Града Београда (Драгослава Јовановића 2).

 

На изложби ће бити представљено 20 жена Србије, чији се профили налазе на порталу Википедије, а које су дале допринос у UNESCO областима, у образовању, науци, култури, уметности, информисању и комуникацијама.

 

Након тога, у 11 часова у Српско - корејском Информатичком приступном центру (Добрињска 11), који је у саставу Министарства државне управе и локалне самоуправе, волонтери Викимедије Србије и запослени у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уносиће нове профиле знаменитих жена Србије, које нису представљене на Википедији.

 

Молимо представнике медија да своје новинаре акредитују на мејл адресу press@minrzs.gov.rs до петка, 8. марта, до 8 часова.