Aa

Aa

Фебруар 2019

Састанак Радне групе за припрему текста Предлога акционог плана за 2019. и 2020. годину за примену Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период 2016–2025. године

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  др Стана Божовић председавала је састанку Радне групе за припрему текста Предлога акционог плана за 2019. и 2020. годину за примену Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период 2016 - 2025. године.

 

Ново санитетско возило и Центру за социјални рад у Зрењанину

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у петак, 01. марта у 10 часова посетиће Град Зрењанин и градоначелнику Чедомиру Јањићу, испред Градске куће (Трг слободе 10), свечано уручити кључеве новог санитетског возила намењеном Центру за социјални рад.

 

Обележена 102. годишњица од Топличког устанка

Прокупље  – Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Антић, предводио је, 26. фебруара 2019. године, државну церемонију поводом обележавања 102. годишњице од избијања Топличког устанка.

Посета Министарства Аранђеловцу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, је са својим колегијумом посетио локалну самоуправу у Аранђеловцу, где је разговарао са руководством Града о проблемима и дешавањима у надлежности ресора којим руководи.

 

Средства по основу приправности исплаћена свим Центрима за социјални рад који су уредно доставили тражене извештаје

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да је крајем прошле године, у складу са регуларном законском процедуром, упутило свим Центрима за социјални рад и Установама социјалне заштите, налог да доставе извештаје о ангажовању запослених радника по основу приправности.

 

Коларац за све - побољшање приступачности Задужбине Илије М. Коларца

У оквиру пројекта „Коларац за све - побољшање приступачности Задужбине Илије М. Коларца“ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, пуштене су две хидрауличне платформе у рад и тиме је ова установа, први пут од њеног оснивaња 1933. године, постала доступна за све грађане.

 

Обележен Дан бранилаца отаџбине

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић, присуствовао је церемонији обележавања државног празника Руске Федерације, Дана бранилаца отаџбине. Том приликом венци су положени на Гробље ослободилаца Београда, на Споменик црвеноармејцу, као и на Споменик Рускe славe на Новом гробљу у Београду.

Обележавање 102. годишњице од избијања Топличког устанка

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће државну церемонију, 26. фебруара 2019. године са почетком у 11.00 часова, поводом обележавања 102. годишњице од избијања Топличког устанка. Церемонија ће се одржати код Споменика Топличанима палим у ратовима 1912-1918 и жртвама Народног устанка 1917.

Седница Социјално - економског савета Републике Србије у Крагујевцу

Седница Социјално - економског савета Републике Србије, којој ће присуствовати министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, одржаће се у понедељак, 25. фебруара у 10 часова у Градској кући (први спрат, Трг слободе 3) у Крагујевцу.

 

Република Србија - земља толеранције

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говорила је на последњој седници Савета за праћење реализације Акционог плана за примену Стратегије превенције и заштите од дискриминације за период од 2014. до 2018.