Јул 2018

Обележена 201. годишњица Од смрти Ђорђа Петровића - Карађорђа

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и сoцијална питања, Негован Станковић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 201. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа, вође Првог српског устанка. Церемонија je одржана у цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

 

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 201. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ЂОРЂА ПЕТРОВИЋА - КАРАЂОРЂА

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти 25. јула 2018. године у 11.30 часова поводом обележавања 201. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа. Церемонија ће бити одржана у цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

Представљање резултата прве фазе реорганизације центара за социјални рад

У циљу реорганизације и реформе центара за социјални рад, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће конференцију за новинаре у петак 20. јула 2018. године у Палати Србија (Београд, Булевар Михајла Пупина бр. 2, источни улаз, Браон салон) у 9 часова.

 

Државни секретар Ненад Нерић на уручењу донације за јачање социјалне инфраструктуре Бачке Паланке

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић присуствовао је свечаном потписивању Уговора о додели гранта између Амбасаде Словачке Републике у Републици Србији и општине Бачка Паланка.

 

Дан „Отворених врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група

Дан  „Отворених врата“ у оквиру Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности биће одржан у четвртак, 26. јула 2018. године од 10 до 12 часова, у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (мала сала, VI спрат, улица Немањина бр.

Потписивање Споразума о приступању Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство (REC програм)

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаће у понедељак, 16. јула 2018. године, у 09.00 часова, у Палати Србија, Браон салон (Булевар Михајла Пупина бр. 2) Споразум о приступању Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство у присуству шефа делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадора Сема Фабриција.

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата први пут у Мерошини и Књажевцу са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов и амбасадор Уједињених Арапских Емирата Мубарак Саид Ал Дахери уручили су предшколској установи ,,Полетарац“ у општини Мерошина техничку опрему у виду компјутера, телевизора и клима уређаја, као и донацију Геронтолошком центру ,,Књажевац“.

Едукативна радионица пројекта „Реци НЕ раду на црно“ у Пироту

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће, у среду 11. јула 2018. године, у 11 часова, у Пиротском управном округу (Мала сала, 1. спрат), Српских владара 83 у Пироту едукативној радионици пројекта "Реци НЕ раду на црно". После Панчева ово је друга едукативна радионица у склопу овог пројекта.

Уручење техничке опреме ЦСР Пожаревац и Смедерево 10. јула 2018. године

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Милoвановић присуствовала је уручењу техничка опреме Центрима за социјални рад Пожаревац и Смедерево.

 

В.д. помоћника министра Јована Милoвановић у посети општинама Пожаревац и Смедерево

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Милoвановић посетиће 10. јула 2018. године у 10 часова Пожаревац (Хотел Дунав – Лењинова број 3) и у 11 часова Смедерево (Центар за социјални рад – Кнез Михаилова 29).