В.д. помоћника министра Јована Милoвановић у посети општинама Пожаревац и Смедерево

В.д. помоћника министра Јована Милoвановић у посети општинама Пожаревац и Смедерево

Читај ми

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Милoвановић посетиће 10. јула 2018. године у 10 часова Пожаревац (Хотел Дунав – Лењинова број 3) и у 11 часова Смедерево (Центар за социјални рад – Кнез Михаилова 29).

 

Стручњацима из центара за социјални рад из Подунавског, Браничевског и Јужно банатског округа, у Пожаревцу биће организована обука за идентификацију најискљученије деце са сметњама у развоју.

 

Јачање капацитета стручњака путем едукација је једна од активности у оквиру реализације Пројекта „Подршка локалној интеграцији избеглица из бивше Југославије и интерно расељених лица“. Пројекат реализује Удружење Amity из Београда, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, уз финансијску подршку Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице, на територији 8 округа (48 општина) у Србији.

 

Циљ овог Пројекта је да пружи подршку локалним центрима за социјални рад, како би били ефикаснији у подршци локалној интеграцији најугроженијих појединаца из интерно расељеничке и избегличке популације и у раду са другим угроженим појединцима и породицама из домицилне популације.

 

Центри за социјални рад Пожаревац и Смедерево су међу 10 Центара који су кроз овај Пројекат и кадровски појачани са по једним стручним радником, а приликом ове посете биће им уручена и техничка опрема (компјутер и штампач).