Уручење техничке опреме ЦСР Пожаревац и Смедерево 10. јула 2018. године

Уручење техничке опреме ЦСР Пожаревац и Смедерево 10. јула 2018. године

Читај ми

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Милoвановић присуствовала је уручењу техничка опреме Центрима за социјални рад Пожаревац и Смедерево.

 

Том приликом помоћница је отворила обуку на којој ће учествовати 43 стручњака из центара за социјални рад из Подунавског, Браничевског и Јужно банатског округа у Пожаревцу.

 

Захваливши се на дугогодишњој сарадњи коју Министарство остварује са Високим комесаријатом Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) помоћница министра Јована Миловановић истакла да је данашњи догађај пример добре праксе сарадње владиних и невладиних тела.

 

„Оно што мене радује је што је 8 округа са 48 општина и представника Центара за социјални рад укључено у програм и што Министарство успева у својим напорима да промовише мултидисциплинарни приступ кроз јачање локалних самоуправа, јачање капацитета Центара за социјални рад, како у радној снази тако и кроз IT подршку. Посебно је значајно што су данас у овом броју присутни људи који ће проћи сертификовану обуку која ће им помоћи да своје професионалне способности унапреде али и да раде на сензибилизацији, будући да је у питању подршка интеграцији најосетљивијих група“, рекла је Миловановић.

 

Јачање капацитета стручњака путем едукација је једна од активности у оквиру реализације Пројекта „Подршка локалној интеграцији избеглица из бивше Југославије и интерно расељених лица“. Пројекат реализује Удружење Amity из Београда, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, уз финансијску подршку Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице, на територији 8 округа (48 општина) у Србији.