Април 2018

Положени венци и одате почасти на Олшанском гробљу у Прагу где почива 131 српски војник из Првог светског рата

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти у цркви Успења Пресвете Богородице са спомен-костурницом на Олшанском гробљу у Прагу у којој почива 131 српски војник пао у Првом светском рату.

 

Стогодишњица смрти Гаврила Принципа и годишњица страдања Срба у логору Јиндриховице обележени у Чешкој Републици

Јиндриховице, Терезин, Чешка Република – Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти код спомен-костурнице у некадашњем концентрационом логору у Јиндриховицама у Чешкој Републици у којој почива 7100 српских заробљеника из Првог светског рата.

 

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 100. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ГАВРИЛА ПРИНЦИПА

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у суботу, 28. априла 2018. године са почетком у 11.00 часова код Споменика Гаврила Принципа у Београду у Финансијском парку (угао Немањине и Сарајевске улицице), предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 100. годишњице од смрти Гаврила Принципа.

Министар Ђорђевић на манифестацији поводом Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, 27. априла 2018. године са почетком у 10:00 часова у Палати „Србија”, источни улаз, сала Београд, (Булевар Михајла Пупина 2) говориће на манифестацији организованој поводом обележавања Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији и Светског дана безбедности и здравља на раду.

 

89. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ВОЈВОДЕ СТЕПЕ СТЕПАНОВИЋА

Чачак – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 89. годишњице од смрти војводе Степе Степановића. Церемонија ће бити одржана  27. априла 2018. године са почетком у 11.00 часова на гробу војводе Степе Степановића (Градско гробље у Чачку).      

 

Др Стана Божовић отвара четврти Београдски сајам за младе

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић отвориће четврти Београдски сајам за младе – Belgrade Youth Fair у четвртак, 26. априла 2018. у 10 часова у Коларчевој задужбини, Студентски трг 5 у Београду.

Mанифестацијa се одржава 26. и 27. априла и представља највећи регионални сајам запошљавања за младе.

Државни секретар Негован Станковић одао почаст поводом обележавања ANZAC дана

Београд –  Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић положио је венац и одао почаст на гробљу Комонвелта у Београду поводом обележавања ANZAC дана у част аустралијских и новозеландских оружаних снага које су учествовале у Првом светском рату.

 

Др Стана Божовић отвара шести састанак СКГО Мреже за ромска питања

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Др Стана Божовић отвориће у среду, 25. априла 2018. у 11 часова у хотелу Зира у Београду шести састанак СКГО Мреже за ромска питања.