Aa

Aa

Јун 2017

Државни секретар Ненад Иванишевић на представљању резултата трећег истраживања ставова грађана Србије према избеглицама и избегличкој кризи


Фондација „Ана и Владе Дивац“ организује Округли сто на коме ће, поред резултата, бити речи и о тренутној ситуацији у вези са избегличком и мигрантском кризом.

Државни секретар Владимир Илић са представницима Агенције за стратешке иницијативе РФ и Светске банке


У оквиру наведене студијске посете, руска делегација ће се упознати са начином и системом рада у Градском центру за социјални Београд, а такође ће посетити и Установу за децу и младе „Сремчица“ и Удружење за помоћ МНРО „Плава птица“ у Кули.

Државни секретар др Ненад Иванишевић на скупу „Глобални договор о миграцијама“


Скуп, који има за циљ промовисање Глобалног договора о миграцијама и Њујоршке декларације о избеглицама и мигрантима, организују Међународна организација за миграције (ИОМ) и Представништво Високог комесара Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) у Србији.

Министар Вулин на манифестацији „Крајишке пјесме, игре и обичаји“ у Бусијама


Манифестацију, која се одржава под слоганима „Спасење је у култури, знању и памћењу“ и „Ко ће нас уздићи, ако сами себе напустимо“, организује коалиција 48 крајишких удружења у Србији. Циљ манифестације је очување културе, обичаја и традиције Срба из Крајине.

Министар Вулин на 17. Завичајном збору у Буковцу


Поред такмичења у кошењу и традиционалним спортско-витешким дисциплинама, на Завичајном збору ће се представити културно-уметничка друштва, крајишке групе и певачи, песници, гуслари, диплари.
Манифестацију организују Завичајно удружење „Мањача“ и Савез крајишких удружења.

Министар Вулин у Лозници


У 12:00 часова министар Вулин ће у Лозници присуствовати свечаном пуштању у рад новог производног погона Фабрике кондиторских производа „Nelly“ (Георгија Јакшића, бр. 14). Ова инвестиција, вредна три милиона евра, омогући ће отварање 50 нових радних места и повећање производње за чак 80 процената.

Министар Вулин на конференцији „Злостављање старијих – шта даље, како спречити?“


На скупу ће се, између осталог, говорити о социјалној искључености као ризику од насиља над старијим особама, о насиљу над старијима са судскомедицинског аспекта, као и о дискриминацији и насиљу над старијим женама.