Децембар 2016

Државни секретар Ненад Иванишевић на свечаности поводом Нове године у Дому ,, Дудова шума“ у Суботици


Свечаности ће присуствовати и члан Градског већа за област социјалне заштите, Илија Ђукановић и народни посланик Милимир Вујадиновић.
Дом ,, Дудова шума“ налази се у оквиру Геронтолошког центра у Суботици и у њему борави 265 корисника.

Државни секретар Драган Тодоровић уручује кључеве аутомобила Центру за социјални рад у Пожаревцу


Примопредаји кључева ће, поред руководства Центра, присуствовати и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и чланови Градског већа, након чега ће уследити обилазак Одељења за услуге и просторија за дневни боравак.

Државни секретар Ненад Иванишевић на обележавању 25 година рада Геронтолошког клуба у Суботици


Клуб функционише у склопу Геронтолошког центра у Суботици и има две хиљаде чланова. Поред стандардних услуга које пружа својим корисницима, познат је и по дугој традицији креативних радионица.

 

Mинистар Вулин на обележавању 25 година од оснивања Градског центра за социјални рад у Београду


Градски центар за социјални рад основан је 12. децембра 1991. године одлуком Скупштине града Београда и интеграцијом тадашњих општинских центара за социјални рад у јединствену установу социјалне заштите.

Mинистар Вулин и министарка Кубуровић обилазе адаптирани студио


У процесу унапређивања рада библиотеке ове године је, уз помоћ Министарства рада и Министарства правде, успешно извршена адаптација студија, направљене су две кабине по стандардима за снимање аудио књига и набављена је најсавременија опрема.

Mинистaр Вулин обилази Родитељску кућу у којој су смештена деца оболела од рака и њихови родитељи


Прва у Србији Родитељска кућа за смештај деце која се лече од малигних болести и њихових родитеља, изграђена је 2009. године у оквиру Института за мајку и дете, по европском моделу који је у Србију и цео регион донело и имплементирало удружење “Звончица”.

Mинистaр Вулин на промоцији обновљених издања књига „Пуковник Апис“ и „Црна рука“


Књига Васе Казимировића „Црна рука“ представља призвод дуготрајног и темељног проучавања Бечког архива, којом је бачено ново светло на кључне личности и догађаје новије српске историје, док је аутор књиге „Пуковник Апис“ Аписов сестрић, Милан Ж. Живановић, њоме отворио многа историјска питања и понудио одговоре.

Одржана прва конститутивна седница Савета за права детета у новом саставу


На седници је разматран Нацрт закона о заштитнику права детета, уз одлуку да текст Нацрта, уз све наведене сугестије и примедбе, буде предмет расправе на следећој седници Савета која ће се одржати половином фебруара 2017. године.