Јун 2016

Министар Вулин у компанији ДИС


Компанија ДИС, као највећи домаћи трговински ланац, прикључила се акцији Министарства за рад која треба да омогући лакше запошљавање младих без родитељског старања који излазе из система социјалне заштите, корисника услуга социјалне заштите, деце палих бораца, као и других категорија становништва које теже долазе до посла.

Државни секретар Ненад Иванишевић у Ади на представљању пројекта ,,Заједницом до боље будућности“


На догађају ће бити речи и о пројекту ,,Повећање ефикасности социјалне службе кроз међуопштинску сарадњу и промоцију активације рањивих група на локалном нивоу“, који је финансирала Делегације ЕУ у Србији, а на који је УГ ,,Дуга“ из Аде успешно конкурисало.
Изјаве за медије биће у 11:40 часова.

Министар Вулин у предузећу Dart furniture на Убу


Предузеће „Dart Furniture“ тренутно организује обуку за младе који су у програму обуке коју финансира Национална служба за запошљавање, као и за младе без родитељског старања. Сви они ће по завршетку обуке бити примљени у стални радни однос.

Министар Вулин у Дому „Колевка“ у Суботици


Изградња овог објекта део је пројекта „Подршка малолетним лицима без пратње у Србији“, чији је циљ унапређење система заштите малолетних миграната који путују без пратње, као и повећање капацитета за њихов смештај у институцијама социјалне заштите.

Министар Вулин на завршној вечери фестивала „Human District“


Центар за промоцију људских и мањинских права и одрживи развој ,,Human District“ већ неколико година организује међународни филмски фестивал посвећен људским правима. Ове године се један број пројекција бавио темама у вези са актуелном мигрантском кризом, а друга програмска целина је била посвећена поштовању и заштити људских права и родној равноправности.