Мај 2016

Државни секретар Ненад Иванишевић у Врњачкој Бањи на Међународној научној конференцији ,,Туризам у функцији развоја Републике Србије“


На скупу ће се разматрати различити аспекти доприноса туристичке индустрије, која је у савременом друштву постала једна од најзначајнијих, и њен утицај на економски, политички, демографски и социјални развој земаља. Посебан акценат биће на подстицању спа туризма као једног од битних туристичких ресурса наше земље.

 

Министар Вулин у Новом Саду на такмичењу стрелаца у Лиги особа са инвалидитетом


Лига особа са инвалидитетом Србије стандардном ваздушном пушком и ваздушним пиштољем, који се користе у међународном програму, има осам кола, а на сутрашњем такмичењу ће учествовати 25 стрелаца са инвалидитетом. Поред њих, такмичиће се и пет параолимпијаца који су већ изборили учешће на Параолимпијским играма у септембру ове године у Рију.

Државни секретар Ненад Иванишевић потписује Меморандум о сарадњи са Европским центром за социјалну политику и истраживања


Узајамна сарадња потписника одвијаће се у обласи социјалне заштите и запошљавања кроз упоредна истраживања, међусобне трансфере знања, узајамну помоћ и саветовање, као и кроз заједничка аплицирања за добијање и спровођење пројеката.
Европски центар, основан 1974. године у Бечу, је међувладина организација која се бави свим аспектима политике социјалне заштите и истраживањима.

Министар Вулин отвара седми БОСИФЕСТ


На овогодишњем БОСИФЕСТ-у биће приказана 34 играна, документарна и анимирана филма која се баве животом особа са инвалидитетом или су њихови аутори особе са инвалидитетом. Пратећи програм фестивала чине креативне радионице, округли столови и музички перформанси.

Министар Вулин, потпредседник Скупштине АП Војводине Милићевић и градоначелник Новог Сада Вучевић на оснивачкој скупштини Савеза Крајишника


Двадесет два крајишка удружења, након двогодишњег заједничког рада, формираће Савез чији циљ ће бити неговање обичаја, традиције и културе и стварање јачих веза између завичаја и новог места пребивалишта.

Министар Вулин на презентацији ксено колица за особе са инвалидитетом

Ксено колица се израђују индивидуално, према потребама конкретног корисника.
Колица производи фирма „Ottobock“ која се сматра лидером у производњи ове врсте помагала у свету, а право на њих могу остварити војни инвалиди са квадриплегијом, односно војни инвалиди код којих постоји одузетост сва четири екстремитета.

Државни секретар Ненад Иванишевић на отварању Миксалишта 2.0


Центар за прихват миграната у Београду − Миксалиште 2.0 у новом објекту представиће свој програм и планиране активности, као и програм Миксер фестивала 2016, који ће под слоганом ,,Осетљиво друштво“ од 8. до 12. јуна бити одржан у Савамали.