Август 2015

Министар Вулин у Суботици


Министар Вулин ће, у сарадњи са градском управом Суботице, размотрити могућност проналажења адекватне локације, на којој би услови за прихват миграната били бољи и хуманији.

Обезбеђена средства за лечење и опоравак војних инвалида


Након више од двадесет година Министарство за рад обезбедило је наменска средства у буџету Републике Србије за лечење и опоравак војних инвалида, спровело поступак јавне набавке и потписало уговоре са специјалним болницама за рехабилитацију чије су понуде биле најниже.

Упутство за акредитацију


Захтеви за дневно акредитовање могу се поднети Прес служби Министарствa за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на адресу press@minrzs.gov.rs.
Захтев за акредитацију треба да садржи:
• назив и кратак опис медија за који радите;

Министар Вулин на уручењу уговора корисницима средстава активних мера политике запошљавања


У оквиру реализације мера активне политике запошљавања НСЗ, у Вршцу ће бити додељен 41 уговор о самозапошљавању, 14 уговора којима се 71 лице ангажује на спровођењу јавних радова, као и уговор о додели субвенције за 27 новoотворених радних места компанији „Fressenius medical care“.

Министар Вулин потписао уговор о приступању Србије Програму ЕУ за запошљавање и социјалне иновације


EaSI програм је главни фонд Европске уније у области рада, запошљавања и социјалне политике, који је отворен и за државе кандидате за чланство у ЕУ. Европска комисија је директно препоручила Влади РС приступање овом програму, у оквиру преговора о приступању Србије ЕУ.
Укупан буџет Програма за период 2014-2020. износи 919,46 милиона евра.