Aa

Aa

Јун 2014

Саопштење за јавност

По налогу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Инспекција рада је одмах изашла на терен. Надзором је утврђено да је у току заливања кромпира на пољопривредном добру организационе јединице ПЦ „ПЛАНТА“ Футог трактор који се кретао уназад ударио Љ.П. који је притом задобио озбиљне повреде главе због којих је преминуо.

Саопштење за јавност

Инспектори рада су 6. јуна 2014. године, по пријави послодавца, извшили надзор у Компанији „Агрожив“ АД Житиште, која запошљава 1068 радника, јер су штрајкачи закључали сва улазна врата компаније и онемогућили осталим запосленима да раде.

Саопштење за јавност - Вулин: „Полиција је синоним за ред и закон а не непослушност и немир“

Говорити у име наоружаних људи и помињати немир и несагледиве последице значи искорачити из оквира синдикалне борбе и заштите запослених и постати разлог узнемирености грађана Србије. За тако нешто ни један полицајац није примио плату и због тога ни један полицајац није постао члан синдиката.

Саопштење за јавност

Концепт пројекта „Прикупљање и дистрибуција вишкова хране“ је аутентичан и једноставан, а циљ је достављање оброка који настају као вишак у институцијама: Геронтолошки центар, Студенстки дом и Центар за збрињавање одраслих, а према евиденцији Центра за социјални рад, лицима којима су оброци потребни а нису у могућности да их сами обезбеде.

Саопштење за јавност - Дамјан Татић реизабран у Комитет УН за права особа са инвалидитетом

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања предложило је Дамјана Татића за члана Комитета и са Министарством спољних послова активно учествовало у лобирању за његов избор.

Вулин: Зауставите кампању против Вучића

Синоћни напад на брата Александра Вучића и константно представљање Вучића и његове породице као зла и највећег проблема у Србији и нису могући у земљи у којој правила нису иста за све.