Саопштење за јавност

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Саопштење за јавност

Читај ми

Инспекторат за рад Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наложио је штрајкачима у Компанији „Агрожив“ АД Житиште да омогуће несметан рад запосленима који нису у штрајку, а против послодавца је поднет захтев за покретање прекршајног поступка због неисплаћених зарада.

Инспектори рада су 6. јуна 2014. године, по пријави послодавца, извшили надзор у Компанији „Агрожив“ АД Житиште, која запошљава 1068 радника, јер су штрајкачи закључали сва улазна врата компаније и онемогућили осталим запосленима да раде. Штрајкачи су од послодавца захтевали исплату зарада за јануар, фебруар и март, као и исплату дневница и путних трошкова за тај период. По налогу Инспекције рада штрајкачки одбор је 11. јуна одблокирао улазе и омогућио несметан рад. Два дана касније, пошто су сазнали да су запосленима у „Агрожив Инвесту“ ДОО Житиште, ћерки фирми Компаније Агрожив АД Житиште, исплаћене зараде за месец март а њима није испуњен ни један од постављених услова, поново су блокирали све улазе.

Инспектори су и данас изашли на терен и штрајкачима наложили да обезбеде несметан рад фирме. Инпекторат за рад наставиће надзор у Компанији како би контролисала евентуално кршење права радника.