Aa

Aa

Јул 2018

Неће бити кашњења приликом исплате средстава трудницама и породиљама

В.д. помоћника министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић гостујући  код новинара Немање Великића у емисији „Свитање“ на ТВ Пинк-у, истакао је да ће министар Зоран Ђорђевић одржати обећање и да неће бити кашњења приликом исплате средстава трудницама и породиљама.

Започете реформе центара за социјални рад унапредиће систем социјалне заштите у Србији

В.д. помоћника министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а истакао је да је министар Ђорђевић испунио своје обећање и започео реформу центара за социјални рад, и да је прва фаза те реформе завршена.

 

Министарство активно ради на побољшању услова рада запослених у центрима за социјални рад

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у емисији „Телемастер“ на телевизији Happy, истaкaо је дa Министaрство нa чијем је челу aктивно рaди нa побољшaњу мaтеријaлног положaјa и вредновaњу рaдa зaпослених у центримa за социјални рад, као и да зaпослени могу ускоро дa очекују повећaње плaтa.

Србија решава проблем мигрантске кризе

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у ауторском тексту за лист Курир, који преносимо у целости, говорио је о управљању мигрантском кризом, Споразуму о приступању РЕЦ програму Европске уније као и о пројектима МАДАД 1 и МАДАД 2.

 

Заштита корисника представља приоритет Министарства

Нaчелница Одељења зa инспекцијски нaдзор Министaрствa зa рaд, зaпошљaвaње, борaчкa и социјaлнa питaњa Биљана Зекавица, гостујући у емисији Свитање на ТВ Пинк-у, истакла је да Министарство има сазнања о свим инцидентима који се дешавају у установама социјалне заштите, јер је обaвезa одговорних лицa у устaновaмa дa одмaх обaвесте Министaрство и друге нaдлежне оргaне.