Министар Вулин: У Србији се према мигрантима увек поступало хумано

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин: У Србији се према мигрантима увек поступало хумано

Читај ми

После најаве затварања Привременог прихватног центра за мигранте у Шиду, одговарајући на питање новинара да ли ситуација на терену потврђује да су мигранти који се у Србију враћају повређени због грубог понашања полиције у Хрватској и Мађарској министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин је изјавио да се често дешава да дођу људи који су грубом физичком силом спречени да оду негде и да се према њима неко понаша на начин који није достојан људског бића али и да се такве ствари у Србији не дешавају.
Морам да се захвалим припадницима Министарства унутрашњих послова и министру Стефановићу што су увек водили рачуна да се према мигрантима понашају као према људским бићима. Сваки припадник наше полиције је показао изузетну хуманост.
Министар Вулин је истакао да је Александар Вучић председник Владе који је у читавој Европи највише времена провео на оваквим местима и увек се информисао и знао шта се дешава на терену. „Увек зна тачан број миграната на нашој територији, увек зна све проблеме и увек је инсистирао да се понашамо хумано према мигрантима, да будемо одговорни, да будемо стрпљиви“, рекао је Вулин.