Желимо да родитељима олакшамо пут до остваривања свих права која имају

Желимо да родитељима олакшамо пут до остваривања свих права која имају

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Центара за социјални рад и Одељења за дечију заштиту о даљим плановима у вези са унапређењем система за пријаву беба у оквиру пројекта "Бебо, добродошла на свет", али и аплицирањем за родитељски додатак као и лакшој доступности података о пријави за породиљско одсуство.

 

Како је истакао министар Ђорђевић циљ ове алпикација је омогућавање лакшег пута до остваривања родитељског права. 

 

„Приоритет Владе Србије је побољшање демографске слике која подразумева подстицај рађања. Како бисмо прве дане родитељства олакшали и учинили најлепшим у сваком погледу, активно ћемо радити на унапређивању и скраћивању пута до остваривања свих оних права која родитељима припадају када добију бебу“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је апеловао на запослене да одговорно обављају свој посао и помогну родитељима тако што ће им процес остваривања права максимално упростити.

 

„Увек имајте на уму да све што радите, радите због деце која се рађају у нашој земљи. Потрудите се да све радите као што бисте радили за себе и своје дете - тачно, брзо и ефикасно“, поручио је Ђорђевић.

 

„Наш циљ је да успостављањем пуне дигитализације тј. увођењем социјалних карата, мајке одмах по рођењу бебе и њене пријаве, без додатне администрације, путем система „е-беба“ добију прво честитку од Владе Србије, а затим и пар секунди после тога информацију путем смс - а да је све што им следује у складу са Законом и испуњено. Законом о финансијској подршци породици са децом доста смо олакшали укидање обимне папирологије, али свакако нећемо стати ту. Тежимо томе да се целокупна процедура завршава само у неколико “кликова”“, закључио је Ђорђевић.