Aa

Aa

Запошљавање младих, посебно жена, приоритети сарадње Министарства и УНФПA

Запошљавање младих, посебно жена, приоритети сарадње Министарства и УНФПA

Запошљавање младих, посебно жена, приоритети сарадње Министарства и УНФПA

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић одржала је онлајн састанак са  директором Популационог фонда Уједињених нација (УНФПA) за Републику Србију Џоном Кенедијем Мосотијем, са којим је разговарала о унапређењу сарадње, посебно у области запошљавања. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић истакла је да запошљавање младих, жена и обезбеђивање повољних услова за повратак оних држављана Србије који су отишли у иностранство, представљају фокус будућег заједничког рада Министарства и УНФПA.

 

„Веома је важно ускладити мере које промовишу запошљавање, али и оне које утичу на побољшање демографске слике Србије, имајући у виду да је то један од приоритета рада Владе Србије. Младима, а пре свега женама потребно је обезбедити повољне услове за рад, како би се лакше одлучили за оснивање породица“, рекла је проф. др Кисић Тепавчевић и додала да нова Стратегија запошљавања за период 2021 – 2026 представља значајан корак ка остварењу овог циља.

 

Директор УНФПA Џон Кенеди Мосоти похвалио је Србију, када је реч о равноправности полова и укључености жена у политички живот, с обзиром на то да су многе од њих управо на високим функцијама. 

 

Истовремено, изразио је увереност да ће се и у наредном периоду наставити добра сарадња у свим областима које су у надлежности Министарства.