Aa

Aa

Закон побољшава положај особа са инвалидитетом

Закон побољшава положај особа са инвалидитетом

Читај ми

БЕОГРАД - Закон о допунама Закона о спречавању дискриминације особа са инвалидитетом јесте веома кратак, али то јесте Закон који може да мења положај особа са инвалидитетом у овој земљи набоље и да конкретно утиче да квалитет њиховог живота буде бољи, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Он је, образлажући предлог тог Закона народним посланицима у Скупштини Србије навео да се свега три члана тог закона мењају, али да закон конкретно побољшава положај особа са инвалидитетом у мандату ове владе.

"Ово је већ трећи закон који усвајамо, а надамо се да ћете нас подржати у ономе што смо вам предложили, а то је заправо наставак политике владе Србије која је доказала да јој је заиста стало до положаја особа са инвалидитетом", рекао је Вулин.

Истиче да је суштина тог закона је да се омогући особама са инвалидитетом да користе свој потпис.

"Једно своје просто, обично, људско право, које због природе своје инвалидности нису у могућности да користе, да користе сопствени потпис. Они то не могу да ураде, зато наилазе на читаво море проблема када оду у банку, агенцију, пред неки орган, у МУП.

То су проблеми који се примећују и решење тих проблема заиста значи особама са инвалидидтетом", рекао је Вулин.

Додао је да дуги низ година, савез тражи да се тај проблем реши и истакао да је коначно дошао на ред.

"На овај начин, не само што испуњавамо своје обавезе према Конвенцији о забрани дискриминације особа са инвалидитетом коју смо ратификовали још 2009, већ важније, показујемо да препознајемо проблеме особа са инвалидитетом и да их решавамо", рекао је министар.