Aa

Aa

За Савез слепих и слабовидих близу девет милиона динара

За Савез слепих и слабовидих близу девет милиона динара

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је данас школу за ученике оштећеног вида "Вељко Рамадановић" у Земуну и том приликом рекао да је то министарство за Савез слепих и слабовидих за ову годину обезбедило близу девет милиона динара.

Вулин је новинарима, након обиласка школе, рекао да у Србији живи око 12.000 слепих и слабовидих и да ти људи нису никакав терет нашег друштва већ су равноправни чланови који свакодневно доприносе нашој заједници.

Како је истакао, Министарство рада је за редовно функционисање Савеза слепих и слабовидих, за ову годину, обезбедило уобичајени износ средстава од 8.926.000 динара.

Вулин је подсетио да је прошле године донет закон о кретању уз помоћ пса водича који је, како је додао, важан закон када су у питању слепи и слабовиди.

"По први пут смо, на законом уређен начин, уредили како функционише употреба пса, како слепи и слабовиди могу да га користе", рекао је он.

Он је додао да је на министарству да сваки дан ради на томе да се унапређује положај, не само слепих и слабовидих, већ и положај свих особа са инвалидитетом.

Вулин је, такође, рекао да ће разговарати са министром просвете Срђаном Вербићем о потреби повећања броја уџбеника за слепе и слабовиде јер "ниједно наше дете не сме да буде без уџбеника".