Aa

Aa

За реконструкцију седам установа социјалне заштите издвојено више од милијарду динара

За реконструкцију седам установа социјалне заштите издвојено више од милијарду динара

За реконструкцију седам установа социјалне заштите издвојено више од милијарду динара

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са Kанцеларијом за управљање јавним улагањима ове године почеће са реконструкцијом седам установа у систему социјалне заштите, и то у Алексинцу, Београду, Kрагујевцу, Панчеву, Параћину и Сомбору, за шта је издвојено више од милијарду динара. 

 

Према речима министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, Дом за смештај одраслих лица – Kулина, Центар за заштиту одојчади, деце и омладине – Звечанска, Завод за збрињавање одраслих лица "Мале Пчелице" Kрагујевац, Центар за социјални рад Kрагујевац, Геронтолошки центар Панчево, Центар за социјални рад Параћин и Центар за социјални рад Сомбор биће реновирани по светским стандардима и прилагођени у потпуности потребама корисника и запослених у овим установама.

 

“Брига о осетљивим категоријама становника је приоритет Владе Републике Србије, а како би они који су корисници у систему социјалне заштите имали најбољу могућу услугу од стране запослених у систему социјалне заштите кренули смо у реконструкцију објеката. Веома је важно да они буду безбедни и уређени тако да задовољавају све критеријуме који су прописани. Нико од грађана тамо не долази зато што воли, већ зато што мора, а ми смо у обавези да им максимално олакшамо”, истакао је министар.

 

Ђорђевић је додао да ће се са оваквом праксом наставити и у наредним годинама, као и да је у току припрема планова реконструкција за 2021. годину.

 

У претходне три године ресор којим руководи министар Зоран Ђорђевић и Kанцеларија на чијем је челу директор Марко Благојевић, успешно су реконструисали 22 установе у систему социјалне заштите, отпочели реконструкцију седам објеката као и изградњу потпуно новог Дневног боравка за децу, младе и одрасле са интелектуалним тешкоћама у Лазаревцу.

 

“Од 2017. године закључно са 2019. годином успели смо да реконструишемо 22 објекта у систему социјалне заштите за шта је издвојено близу милијарду динара. Потписани су уговори  и у току су радови на реконструкцији  Дома за децу и омладину ометену у развоју Ветерник, Специјалне установе за лица ометена у развоју "Гвозден Јованчићевић" Велики Поповац, Геронтолошког центра Суботица  - Дом за одрасла лица и Геронтолошког центра Суботица -Дом Дудова шума су у току, за шта је опредељено 1,5 милијарда динара, док су набавке у току за реконструкцију Геронтолошког центра Београд - Дом Kарабурма, Геронтолошког центра Нови Сад  и Дома за децу "Kолевка" Суботица, у вредности већој од 1,7 милијарди”, рекао је Благојевић и додао да је инфраструктура у систему социјалне заштите дуго била запостављена и да је велика ствар то што данас Република Србија може себи да приушти да значајним улагањима обезбеди неупоредиво боље услове за смештај и негу онима који чине можда најрањивији део популације у нашој земљи.