Aa

Aa

За геронтолошке центре десет хиљада маски

За геронтолошке центре десет хиљада маски

За геронтолошке центре десет хиљада маски

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић примио је данас 10.000 заштитних маски које је донирало „Будућност Пет” предузеће за професионалну рехабилитацију особа са инвалидитетом из Јагодине.

 

„У борби против корона вируса изузетно је драгоцена донација заштитних маски. Ову донацију поделићемо свим геронтолошким центрима у Србији, јер наши најстарији грађани припадају категорији најризичнијих када је овај вирус у питању”, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је захвалио на овој донацији и позвао и друга друштвено одговорна предузећа да помогну у борби против корона вируса.

 

Власница предузећа „Будућност пет “ Јелица Стаменковић истакла је да као друштвена одговорна компанија а пре свега предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом желе да дају скромни допринос кроз производњу маски у борби против заразне болести Цовид-19. 

 

„Преоријентисали смо производњу са радне и заштитне одеће на производњу анатомских маски које ћемо по препоруци Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања дистрибуирати геронтолошким центрима широм Србије како бисмо заштитили најстарију популацију која је у овом тренутку најугроженија”, истакла је Стаменковић.