Aa

Aa

Вулин: Законом о раду биће задовољни сви социјални партнери

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Вулин: Законом о раду биће задовољни сви социјални партнери

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је да Влада Србије жели да донесе квалитетан Закон о раду којим ће у највећој могућој мери бити задовољни сви социјални актери.

"Влада Србије је решила да Закон о раду и све остале из области радног законодавства доноси искључиво у договору свих социјланих партнера, каже Вулин. Он је истакао да послодавци и синдикати често имају различите ставове и да би био најсрећнији када би могли да се договоре без Владе и само дођу пред њу са готовим решењем. "То није могуће. Влада ће се трудити да своја решења донесе у сагласности света рада и света капитала", рекао је Вулин и додао да ће последњу реч ипак имати Скупштина Србије.



Београд, Александар Вулин министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,
доносићемо решења само у договору са свим актерима

"Синдикати и послодавци знају да не могу да добију баш све што желе или што бисмо желели ми као Влада, да се овде живи неупоредиво боље.Ова Влада је прва која је имала храбрости да изађе и каже да ће за две године бити боље и које ће то мере бити болне", рекао је Вулин додајући да неће покушавати да себи направе политички маркетинг већ да представници власти хоће да се донесе добар закон који ће одговарати и радницима и послодавцима.



Београд, Никола Селаковић министар правде,
о решавању радних спорова

Министар правде Никола Селаковић изјавио је да је недопустиво да се рокови за решавање радних спорова не поштују додајући да су дисциплински органи Високог савета судства почели да раде свој посао те да се нада да ће ефекат њиховог рада ускоро бити видљиви. "Радни спорови по закону треба да се решавају по некој врсти убрзаног, хитног поступка. Нажалост, рокови који су законом постављени се најчешће не поштују", рекао је Селаковић.



Београд, Александар Вулин министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,
рад Инспекције рада као приоритет

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјалан питања Александар Вулин рекао је да ће један од приоритета министарства на чијем је челу бити бољи и ефикаснији рад инспекција које су под одговорношћу тог министарства.

"Урадићемо све што је у нашој надлежности да корпус права првенствено сачувамо, а оно што имамо некако и унапредимо. Један од фокуса министарсва биће и појачан рад како инспекција рада, тако и инспекција за безбедности на раду", рекао је Вулин.