Aa

Aa

Влади Србије уручена повеља града Источно Сарајево

Влади Србије уручена повеља града Источно Сарајево

Влади Србије уручена повеља града Источно Сарајево

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је Свечаној академији поводом крсне славе града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског где је, у име Владе Србије, примио повељу за целокупан допринос који наша земља пружа у циљу продубљивања веза између Србије и Републике Српске.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је Србија, откако је на њено чело дошао председник Александар Вучић, усмерена погледом на Републику Српску и на додатно јачање међусобних односа.

 

“Битно нам је да Српска буде јака, а материјални положај њених грађана на високом нивоу. Останак Срба на овим просторима од изузетне је важности свима у Србији”, поручио је Ђорђевић.

 

Најављујући да ће љубав између Србије и Републике Српске јачати из године у годину, Ђорђевић је истакао да оно што се чини у Источном Сарајеву и целој Републици Српској, као да се чини и за Србију и да је важно да се тако и настави.

 

Такође, навео је да се љубав Србије према Републици Српској не мери финансијским средствима које даје, јер је за очекивати да Србија помаже српски народ где год се он налази.

 

“Нама је битно да осетите да наше срце куца овде и да знате да увек имате подршку од Србије. То је најмање што можемо да учинимо за вас и наставићемо то да чинимо и у будуће”, рекао је Ђорђевић и додао да Србија неће пружати подршку само граду Источно Сарајево, него и целој Републици Српској и свим Србима са друге стране Дрине.

 

Академији су присуствовали митрополит дабробосански Хризостом, представници градских управа Новог Сада и Херцег Новог, представници општина у склопу Источног Сарајева, те представници Универзитета у Источном Сарајеву, као и други многобројни гости.