Aa

Aa

Влада Србије увек ће пружати подршку у борби против фашизма

Влада Србије увек ће пружати подршку у борби против фашизма

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и  социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је редовној годишњој Скупштини секције бораца, потомака и поштовалаца Прве пролетерске НОУ бригаде где је истакао да је идеал борбе против фашизма нешто чиме грађани Србије треба да се диче као народ и као држава.

 

Министар Ђорђевић рекао је да и данас поново постоји жариште које рађа фашизам и да као држава морамо да га победимо, као што смо то урадили и 1945. године.

 

„Оличење тог фашизма је у неким борцима који кажу да се боре за демократију и на њиховом челу су Бошко Обрадовић, Драган Ђилас и Вук Јеремић. Искрени антифашисти имају подршку Владе Србије у борби против фашизма и учинићемо све да се он искорени. Славићемо све важне датуме и поносићемо се чињеницом да смо увек били на правој страни“, рекао је Ђорђевић и додао да ни заменик градоначелника Града Београда Горан Весић није могао да присуствује поменутом догађају, с обзиром на то да је Скупштина Града Београда, која је његово радно место, била блокирана фашистичким методама.

 

Министар је рекао да се Влада Србије води политиком коју је председник Србије Александар Вучић поставио и која подразумева чување традиције српског народа као и промену свега онога што је неко пробао да избрише и заборави.

 

„Ми смо поносан народ, можда по броју мали, али увек смо бирали праву страну. Будите поносни на то, а Влада Србије је увек уз вас“, поручио је Ђорђевић и истакао да цени све што ради СУБНОР и потомци и следбеници Прве пролетерске за српски народ и оне који су своје животе дали за нашу бољу будућност.