Aa

Aa

Влада Србије улагаће у развој талената и запошљавање младих

Влада Србије улагаће у развој талената и запошљавање младих

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директором Европске фондације за обуку, специјализоване агенције Европске уније која је задужена за унапређење политике у области запошљавања, образовања и стручног оспособљавња  у државама  чланицама  ЕУ и партнерским земаљама, Цезарем Онестинијем.

 

Поред министра Ђорђевића и директора Онестинија, састанку су присуствовали представница Европске фондације за обуку Лида Кита и представници Делегације Европске уније у Београду Карол Пулок и Стефен Худолин.

 

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања посвећено је унапређењу политике запошљавања и стручног оспособљавања, како запослених, тако и незапослених лица. Циљ нам је и да младима обезбедимо боље услове живота, да у Републици Србије могу од свог рада да живе пристојно и себи и својој породици обезбеде лепшу и сигурнију будућност и тиме спречимо да напуштају своју земљу. Влада Србија ће посебну пажњу посветити препознавању талената код младих, њиховом усавршавању и стварању услова да остану и раде у Србији“, рекао је Ђорђевић и нагласио да је након препознавања потражње за ИТ стручњацима у Сектору за рад и запошљавање, Министарство у 2017. години издвојило средстава за преквалификацију 1.000 људи, а у 2018. за још њих 1500, што ће знатно допринети смањењу стопе незапослености.

 

Ђорђевић је истакао да ће у наредном периоду ресорно министарство посебну пажњу посветити запошљавању и стручном оспособљавању особа са инвалидитетом, као и да ће у сарадњи са Националном службом за запошљавање наставити са спровођењем структурних реформи у области запошљавања и стручног оспособљавања, што је од изузетног значаја за даљи напредак у процесу европских интеграција Републике Србије.

 

Директор Цезаре Онестини рекао је да Европска фондација за обуку остварује успешну дугогодишњу сарадњу са Министарством и истакао да је задовољан постигнутим резултатима у нади да ће се сарадња наставити и у наредном периоду.