Aa

Aa

Влада социјално одговорна и разговара са синдикатима

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Влада социјално одговорна и разговара са синдикатима

Читај ми

БЕОГРАД - Закон о платама у јавном сектору био је врућа и важна тема док год се мислило да су синдикати против њега и да ће изазвати озбиљне сукобе, демонстрације, штрајкове и узбуну у друштву, приметио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин је новинарима рекао да тај акт од оног момента када се Влада Србије договорила са синдикатима и од њих добила апсолутну подршку одједном није тема, о њему се не говори.

"Одједном он више не утиче ни на кога и није најава стравичних отпуштања. Мени је драго да људи виде да је ова влада социјално одговорна, да разговара са послодавцима и синдикатима и да је у стању да решава проблеме у друштву", истакао је Вулин.

Поручио је и да влада те проблеме решава на једини начин - дијалогом и разговима, али да исто тако не пристаје на уцене и да никада не би попустила на било који начин под нечијом претњом.

"Али, договор и разговор са синдикатима, увек и са великим задовољством", истакао је Вулин.

Чланови Социјално економског савета постигли су јуче договор о до сада спорним члановима у Нацрту закона о платама, а како је најављено, очекује се да ће предлог закона до краја наредне недеље бити пред посланицима.