Aa

Aa

Више од 20 милиона за Геронтолошки центар у Младеновцу

Више од 20 милиона за Геронтолошки центар у Младеновцу

Читај ми

МЛАДЕНОВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је данас Геронтолошки центар Младеновац, у који је у протекле две године то министарство уложило више од 20 милиона динара.

"Министартсво рада је у протекле две године у Геронтолошки центар Младеновац уложило више од 20 милиона динара и то није баш за велику похвалу за општину, али је вероватно највећа инвестиција у Младеновцу", рекао је Вулин.

Он је додао да ће министарство наставити са напорима у наредним буџетским годинама, те да се у наредним буџетима предвиђа новац који ће бити више него довољан да се заврши процес лиценцирања, а у свим установама обезбеди исти квалитет услуга.

Вулин је навео да најстарији грађани заслужују нашу пажњу, да водимо рачуна о њима, јер је извесно да ће једног дана свако од нас доћи у њихове године и да је добро да се о томе мисли на време.

"Без подршке коју смо добили од наших настаријих, без њиховог стрпљења, поверења и љубави према будућним генерацијама, Србија је се би опоравила и не би била на правом путу", рекао је Вулин.

Министарство ће, додао је, наставити да политиком у којој нема умањења социјалних давања и у којој ће бити проширења одређених соијалних рпава, посебно оних која се тичу родитељског и попродиљског додатка.

Како је рекао, водиће се рачуна о најстаријима, пензионерима и о свим геронтолошким центрима.

"Квалитет услуга ће врло брзо бити исти и у државним и у приватним домовима и мораће на исти начин да се води рачуна о људима. Све што радимо, радимо за људе, јер је ово министарство за људе", рекао је Вулин.

В.д. директорка Геронтолошког центра Младеновац Душица Токић рекла је да је донација искоришћена за замену подова, куповину новог намештаја, опреме за кухињу...

"Не бисмо ништа постиглил без разумевања министарства, све наше потребе су препознате", рекла је Токић додајући да је и локална самоуправа изашла у сусрет Центру уредивши прилаз Дому за особе са инвалидитетом.

Она је истакла да Центар тренутно има 295 корисника на смештају, а да је капацитет 310 места.