Aa

Aa

Успешна промоција наших предузетница у Дубаију

Успешна промоција наших предузетница у Дубаију

Успешна промоција наших предузетница у Дубаију

Читај ми

Јачање женског предузетништва, добри економски резултати и у најтежим временима пандемије Коронавируса, као и успешан наступ компанија из Србије на највећој Светској изложби у Дубаију, резултат су изузетне посвећености и подршке Владе Републике Србије и Привредне коморе Србије сваком сегменту привреде и унапређењу пословног амбијента, изјавила је данас у Дубаију Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

„Част је и привилегија бити данас у Бизнис хабу Србије, међу нашим успешним предузетницама које су на ’Експо 2020 Дубаи’,  представиле свету своје знање, креативност, иновативност, одржале велики број састанака и промоција, договориле нове послове у иностранству и партнерства“, истакла је министарка, која је постала почасна чланица Секције за женско предузетништво Привредне коморе Србије (ПКС).

 

Бранислава Симанић, директорка Сектора за предузетништво ПКС, подсећа да се у Дубаију успешно представило више од 120 наших предузетница, да је женско предузетништво у Србији снажан економски ресурс и потенцијал, и знак виталности целе привреде. ПКС је подршка свим активностима наших дама које воде успешне бизнисе, као и онима које планирају да се упусте у предузетничке воде, додаје Симанић.

 

“Велико је задовољство да је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић такође подржала наше предузетнице и што је данас постала члан Секције за женско предузетништво. У Бизнис хабу Србије угостили смо и успешне представнице бизниса и пословних асоцијација Уједињених Арапских Емирата као што је председница Савета пословних жена Фарида Абдула Камбер ал Авади (Farida Abdulla Kamber Al Awadhi) и председница и оснивач Г100 Харбин Арора (Dr. Harbeen Arora) ”, рекла је представница ПКС.

 

Предузетнице које су данашњим састанцима завршиле успешну посету Дубаију и Светској изложби не крију задовољство већ оствареним контактима и могућим новим пословима у УАЕ, на Блиском истоку и Азији.

 

“Имамо пуно позива на сарадњу и мислим да ће учешће на изложби отворити врата тржишта у Дубаију и шире”, истакла је Светлана Чавић, оснивач компаније ТМВ и додала да очекује подршку Коморе предузетницама које желе да шире пословање и на овим удаљеним тржиштима.

 

Маја Радошевић, која већ девет година има успешан бизнис у Дубаију у области здравства, позвала је све наше даме да јој се обрате за подршку како би се што боље позиционирале у УАЕ.

 

Да српска привреда од почетка „Експо 2020 Дубаи“ има врло запажен наступ говоре и бројке. У Бизних хабу Србије од почетка изложбе 1. октобра 2021. организовано је више од 100 посета делегација, састанака и презентација са домаћим и међународним партнерима, заједно са успешним привредним активностима на Павиљону Србије и Светској изложби имамо више од 15 потписаних уговора и предуговора.

 

До сада је Светску изложбу, уз подршку Владе Србије и ПКС посетило више од 800 домаћих привредника, а до краја марта та бројка ће премашити 1000.

 

Хаб је прва адреса привредницима из Србије када долазе на Експо где добију информације и важне податке о пословању на тржишту УАЕ и Блиског истока.