Aa

Aa

Унапређење сарадње Србије и Кубе

Унапређење сарадње Србије и Кубе

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Кубе Густавом Тристом дел Тодом о спровођењу Меморандума о сарадњи у области рада и социјалне политике између два ресорна министарства, потписаног прошле године приликом службене посете министра Зорана Ђорђевића тој земљи.

 

Током састанка ресорног министра са његовом екселенцијом, било је речи о унапређивању сарадње две земље у областима од заједничког интереса. Министар Ђорђевић истакао је да постоји простора да се пријатељски односи Србије и Кубе, који трају пуних седамдесет година још више прошире, посебно у областима које се тичу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у вези са тим рекао, да би томе посебно допринела посета министарке рада и социјалне сигурности Кубе.

 

Њ.Е. Густав Трист дел Тод захвалио је министру Ђорђевићу на досадашњем ангажовању у циљу приближавања и продубљивања билатералних односа Србије у Кубе. Он је истакао да ће приоритетни планови рада ресорног министарства наићи на подршку Кубе у наредном периоду и поручио да ће настојати да министарка рада и социјалне сигурности Маргарита Гонзалес посети Србију.