Aa

Aa

Унапређење сарадње Србије и Аустрије у области рада и запошљавања у наредном периоду

Унапређење сарадње Србије и Аустрије у области рада  и запошљавања у наредном периоду

Унапређење сарадње Србије и Аустрије у области рада и запошљавања у наредном периоду

Читај ми

Mинистарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић састала се са амбасадором Републикe Аустрије Николаусом Лутеротијем са којим је разговарала о плановима за унапређење досадашње сарадње у областима од заједничког интереса.

 

Министарка Кисић Тепавчевић рекла је да су односи Србије и Аустрије добри, као и да постоји простор за њихово унапређење, посебно у областима које су у надлежности ресорног министарства.

 

Како је навела, Србија са Аустријом у домену рада, запошљавања, борачких и социјалних питања има потписан Споразум о социјалној сигурности као и Меморандум о сарадњи са Европским центром за социјалну политику и истраживања из Беча.

 

Министарка је рекла и да је Аустрија један од водећих инвеститора у српској привреди и захвалила на континуираној подршци коју пружа Србији у процесу евроинтеграција.

 

Амбасадор Аустрије Николаус Лутероти навео је да је сарадња са Србијом у области рада и запошљавања од великог значаја.

 

Према његовим речима, аустријски инвеститори настоје да сачувају сва радна места у Србији и поред услова који су изазвани пандемијом корона вируса.

 

Амбасадор Лутероти министарки Кисић Тепавчевић пренео је поздраве аустријског министра здравља и социјалних питања Рудолфа Аншобера.