Aa

Aa

Уједначен квалитет социјалних услуга за све

Уједначен квалитет социјалних услуга за све

Читај ми

Мајданпек - У Центру за социјални рад у Мајданпеку данас је отворено ново адаптирано одељење, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да сви у Србији, ма где живели, морају да имају уједначен квалитет социјалних услуга.

Вулин, који је отворио нове реновиране просторије Центра, изјавио је да је веома важно да се свима који користе услуге центара за социјални рад, али и друге социјалне услуге, без обзира да ли живе у Београду или Мајданпеку, обезбеди да њихов квалитет буде што уједначенији и да могу да користе сва права која су им гарантована.

Како је навео, и убудуће ће се радити на томе да свима којима је помоћ потребна и који користе социјалну помоћ и заштиту, имају једнаке могућности и поручио: "Не делимо људе на оне који живе у великим градским центрима и оне који живе ван њих".

Он је додао и да нема разлога да пружање услуга и социјална заштита не буде свуда на истом нивоу.

Вулин је рекао и да је сада у Центру запослено још 10 људи - 10 жена које тиме решавају и егзистенцијална питања за своје породице.

У продужетку простора Центра за социјални рад реновиран је простор величине 56 квадратних метара, а средства за адаптацију тог простора обезбеђена су на основу пројекта "Хелпинг хенд", који финансира Делегација ЕУ у Србији.

Укупно је за реновирање дато нешто више од милион динара, а у читавом послу делом је учествовала и општина Мајданпек.

Директорка центра Весна Тричковић навела је да је ово свечани тренутак за све који ту раде и прецизирала је тај простор намењен за организациону јединицу Службе помоћи у кући која има 10 геронто-домаћица и 84 корисника.

Председник Привременог органа Мајданпека Дејан Вагнер изјавио је да се овиме локална самоуправа потврђује одлучност да одговори обавезама да се мора поклањати пажња социјално најугроженијим лицима.