Aa

Aa

Удружењу слепих и слабовидих у Суботици нови лап топ, 30 дигиталних књига и дејзер - уређај за читање

Удружењу слепих и слабовидих у Суботици нови лап топ, 30 дигиталних књига и дејзер - уређај за читање

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Удружење слепих и слабовидих у Суботици како би испунио обећање које је дао приликом претходне посете и уручио им лаптоп рачунар, 30 дигиталних књига и дејзер - уређај за читање.

 

Министар Ђорђевић истакао је да се Министарство активно залаже за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији кроз развијање партнерског односа са удружењима особа са инвалидитетом и пружању финансијске и стручне подршке.

 

Како је министар рекао, циљ обилазака свих установа које брину о особама са инвалидитетом јесте да се боље сагледају услови у којима ове особе живе и пронађу најбољи начини за њихово унапређење.

 

„Током претходне посете Удружењу у Суботици чланови су нам предочили шта је то што им је потребно како би се унапредили њихови услови живота. Помоћу књига, уређаја за читање и лаптопа, чланови Удружења моћи ће да се едукују, разоноде и да заједно проведу време. Министарство је ту увек да помогне у складу са могућностима и трудићемо се да као и до сада и у наредном периоду пружимо подршку свим удружењима особа са инвалидитетом у Србији“, рекао је Ђорђевић.

 

Председник Удружења слепих и слабовидих Весо Аврам захвалио је министру Ђорђевићу на посети истакавши да су подршка Министарства и напор који министар лично улаже за стварање бољих услова живота особа са инвалидитетом овом удружењу од великог значаја.