У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих заражено 3 корисника

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих заражено 3 корисника

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих заражено 3 корисника

Читај ми

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих присуство вируса Ковид 19 потврђено је код 3 корисника.

 

Укупно је излечено 5.952 корисника установа социјалне заштите и 3.099 запослених у тим установама. 

 

Присуство вируса Ковид 19 потврђено је у:

 

  • Дому за смештај одраслих и старијих ''Holiday house'', Барајево, Београд.

 

Решењем о суспензији лиценце Дом за смештај одраслих и старијих ''Стара пруга'', Умка не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих. Дом за смештај одраслих и старијих ''Радост'' у Неготину, решењем о забрани рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, не пружа услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донело је решење о забрани рада Дома за смештај одраслих и старијих ''Нада'', у Београду.

 

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

 

Укупан број установа социјалне заштите чији је оснивач Република Србија и АП Војводина износи 74, са капацитетом од 14.512 корисника. Од тога је: 56 установа за одрасле и старије (9 домских одељења при центрима за социјални рад, 23 геронтолошких центара, 7 домова за смештај одраслих и старих, 3 установе за смештај особа са инвалидитетом и 14 установа за смештај особа са менталним и интелектуалним тешкоћама) и 18 домова за децу и младе (10 домова за децу и младе без родитељског старања, 3 завода за васпитање деце и омладине и 5 установа за децу и младе са сметњама у развоју). 

 

Укупан број приватних пружалаца услуге социјалне заштите домски смештај одраслих и старијих на територији Републике Србије износи 249, са капацитетом од 9.252 корисника.