Aa

Aa

У Суботици одржана радионица о учешћу институција социјалне заштите у мигрантској кризи у Србији

У Суботици одржана радионица о учешћу институција социјалне заштите у мигрантској кризи у Србији

Читај ми

Државни секрета у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,др Ненад Иванишевић учествовао је данас у Суботици на радионици о учешћу институција система социјалне заштите у мигрантској кризи у Србији.


Иванишевић је том приликом честитао Међународни дан социјалног рада и рекао да имајући у виду да поједини мигранти дуже бораве у прихватни центрима, пред нашим системом су нови изазови које треба савладати, а све у циљу адекватне бриге и збрињавање миграната. Мигрантска криза према његовим наводима неће још увек престати и да за Србију балканска рута није затворена. Државни секретар је подсетио да је центрима за социјални рад послато упутство о томе како треба да поступају када су питању мигранти без пратње, као једна од најрањивијих катагорија када је у питању мигрантска популација. Ненад Иванишевић је подвукао да је одржана радионица битна за још боље реаговање социјалних радника на терену.
Радионицa je организована у сарадњи са Министарством за рад у оквиру пројекта ,, Укључивање миграција у националне развојне стратегије“ који спроводи Међународна организација за миграције ( ИОМ), Програм Уједињених нација за развој (УНДП ), а финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу.