Aa

Aa

У Радно окупационом центру „Звуци срца“ обележен Светски дан особа са Дауновим синдромом

У Радно окупационом центру „Звуци срца“ обележен Светски дан особа са Дауновим синдромом

У Радно окупационом центру „Звуци срца“ обележен Светски дан особа са Дауновим синдромом

Читај ми

Поводом Светског дана особа са Дауновим синдромом, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић посетила је Радно окупациони центар „Звуци срца“, где је истакла да Министарство свакодневно ради на стварању Србије без баријера и унапређењу положаја особа са инвалидитетом.

 

Кисић је истакла да хуманитарна организација „Дечије срце“, која је основала тај центар, више од две деценије осмишљава и реализује различите програме који имају за циљ побољшање квалитета живота и рушење свих баријера када су у питању деца и млади са инвалидитетом и да ће Министарство и у будућем периоду подржавати рад ове организације.

 

„Овај простор одише пријатељством, љубављу, заједништвом, топлином и управо је то оно што желимо заједно да постигнемо, да градимо Србију без баријера са нашим особама са инвалидитетом“, истакла је Кисић и додала да су особе са инвалидитетом показале да знају, умеју и да могу много тога да пруже.

 

Радно окупациони центар „Звуци срца“ посетила је и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

 

У оквиру Радно окупационог центра „Звуци срца“ на Врачару постоје креативна радионица, продавница „Срцотворине“, кафић и кухиња, у којима раде особе са инвалидитетом.

 

Генерална скупштина УН је у децембру 2011. године прогласила 21. март за Светски дан особа са Дауновим синдромом, који се од 2012. године обележава у целом свету. Слоган под којим се ове године обележава Светски дан особа са Дауновим синдромом је посвећен инклузији.