Aa

Aa

У Хајд парку отворено дечије инклузивно игралиште

У Хајд парку отворено дечије инклузивно игралиште

У Хајд парку отворено дечије инклузивно игралиште

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић и министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић отвориле су у Хајд парку у Београду игралиште за децу са инвалидитетом, где су поручиле да је то још један корак у изградњи Србије без баријера. Игралиште је првенствено намењено деци и особама са инавлидететом,  као и свој деци.

 

„Деца са инвалидитетом треба да имају једнаке могућности као и сва остала деца и ми чинимо све да она имају најбољи могући квалитет живота“, рекла је проф. др Дарија Кисић и додала да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Сектор за заштиту особа са инвалидитетом сваког дана чине велике напоре да се руши једна по једна препрека и да Србија буде земља без баријера. 

 

Ово инклузивно игралиште које је намењено пре свега деци са инвалидитетом, је још један додатни корак да стварамо Савски венац без баријера као пример одличне праксе, рекла је проф. др  Дарија Кисић, будући да ће деца са инвалидитетом у новом парку, у природном окружењу, моћи да имају различите физичке активности и да се друже са вршњацима.

 

„Овде нећемо стати, наш циљ је да у парковима широм земље постоје инклузивна игралишта, где би особе са инвалидитетом могле да проводе своје слободно време“, рекла је министарка Дарија Кисић.

 

Министарка Вујовић истакла је да је заједничким снагама државе и локалне самоуправе омогућено да све категорије становништва уживају у бисеру природе у центру Београда, као и да је циљ да се паркови широм Србије пошумљавају и да буду што приступачнији свим грађанима. 

 

Изградњу дечијег инклузивног игралишта у Хајд парку иницирало је и реализовало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које је издвојило 3,75 милиона динара, у сарадњи са општином Савски венац, чији је председник Милош Видовић истакао да је циљ те општине побољшање услова живота особа са инвалидитетом и инклузија у све сфере живота.

 

Министарке Кисић и Вујовић, председник општине Видовић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић посадили су дрвеће у Хајд парку, чиме је он додатно оплемењен.