Aa

Aa

У Геронтолшки центар у Обреновцу смештено више од 200 особа

У Геронтолшки центар у Обреновцу смештено више од 200 особа

Читај ми

ОБРЕНОВАЦ - Геронтолошки центар у Обреновцу, који је после мајских поплава реновиран средствима влада Србије и Јапана и у који се вратило више од 200 старих и болесних особа, данас су обишли ресорни министар Александар Вулин и амбасадор Јапана у Београду Мусуфуми Куроки.

За реконструкцију тог центра, у који је повратак корисника услуга почео 14. октобра, Влада Србије је издвојила око 11,5 милиона динара а јапанска влада 78.000 евра.

Вулин и Куроки су после обиласка центра и разговара са корисницима изразили задовољство условима смештаја и спремност да наставе да помажу даљем сређивању те установе.

Амбасадор Јапана је изразио жаљење што су корисници услуга те установе у мају, због поплава морали да напусте тај центар и задовљство што су се вратили.

"Мислим да је у доброј мери Центар већ реновиран" рекао је он, подсетивши да је Влада Јапана издвојила 78.000 евра за набавку машина за веш и кухиње које ће допринети нормалном раду центра.

Према његовим речима, брига о старима је јако битна а у Јапану има дугу традицију.

Вулин се захвалио јапанско влади на донацији, истакавши да ће захваљући и средствима које је обезбедила Влада Србије обреновачки Геронтолошки центар бити још боље сређен, него што је био пре поплава.

"Србија је поново, и на овом примеру показала солидарност и колико је, када је нешто потребно, спремна да учини за оне којима је помоћ потребна ", рекао је он.

Вулин се захавлио и запосленима у Геронтолошком центру који су, током мајских поплава, са корисницма услуга те установе били "до последњег секунда".

Он је истакао да се и у тој устови "живот враћа у нормалу", додавши да је Геронтолшки центар последња институцја Србије која је прорадила у Обреновцу.

Директор Геронтолошког центра Зоран Суботић се захвалио свима који су помогли у обнови центра, истакавши да је после пет месеци кренуо нови живот у тој установи.