Aa

Aa

У Дому за старе „Доживети стоту“ запошљава се нови кадар

У Дому за старе „Доживети стоту“ запошљава се нови кадар

У Дому за старе „Доживети стоту“ запошљава се нови кадар

Читај ми

“Нови кадар биће запослен у Дому за старе "Доживети стоту" у Земуну у најкраћем року. Предузети су сви неопходни кораци како би се помогло у превазилажењу проблема насталих због ширења корона вируса међу запосленима и корисницима ове установе”, истакао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

 

Према речима министра, директорка дома Светлана Филиповић, обратила се први пут јуче, 30. марта 2020. године, Министарству за рад запошљавање, борачка и социјална питања са информацијама о корона вирусу и проблемима у тој установи.

 

“По сазнању о актуелној ситуацији у дому, контактирали смо Министарство здравља, Завод за јавно здравље и Kризни штаб Београда ради добијања информација и инструкција. Наложио сам државном секретару Ненаду Нерићу да посети дом, што је он јутрос и учинио и обавио разговор са волонтерима, којих у тој установи сада има троје. У дому се тренутно налази 17 корисника који немају симптоме корона вируса, и смештени су у својим собама и њихово стање се прати. Установа је дeзинфикована, обезбеђени су храна и лекови”, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да су заражени корона вирусом збринути на адекватан начин.

 

“Kако бисмо корисницима који су у Дому обезбедили потребну негу наложио сам Националној служби за запошљавање да у што краћем року обезбеди адекватан кадар. Наставићемо да пратимо ситуацију и верујем да ћемо све превазићи на најбољи могући начин”, подвукао је министар и апеловао на остале домове за старе да уколико се појави проблем одмах, без одлагања, обавесте Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања