Aa

Aa

У 2021. години побољшан положај младих на тржишту рада

У 2021. години побољшан положај младих на тржишту рада

У 2021. години побољшан положај младих на тржишту рада

Читај ми

Током 2021. године положај младих на тржишту рада је побољшан, у четвртом кварталу је у поређењу са истим периодом 2020. године запослено 15.200 младих више, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић на конференцији „Покрени се – Крени у бизнис“ у Привредној комори Србије.

 

„Индикатори на тржишту рада за младе су много бољи него што су били, а поготово у односу на пре 10 година. Млади су наша покретачка снага, а држава је препознала њихов значај и жели све своје ресурсе да усмери да их укључи у заједнички тим, јер заједно можемо све“, истакла је Кисић.

 

Министарка Кисић је додала да држава наставља са мерама усмереним ка даљем унапређењу положаја младих када је у питању њихово запошљавање. Међу тим мерама су, поред осталих, програм „Моја прва плата“, многобројне субвенције, мере активне политике запошљавања, програм „Гаранција за младе“.

 

Држава, како је нагласила проф. др Кисић, жели да укључи младе и да им да прилику да  покажу колико могу и знају, да преузму лидерску улогу. 

 

„Будите одважни, држите се пута који сте зацртали, покажите своју снагу, а државе је ту да вам помогне да на том путу остварите своје снове“, истакла је Кисић.