Aa

Aa

Тадија, који је одмах по рођењу остављен у снегу, иде на усвојење

Тадија, који је одмах по рођењу остављен у снегу, иде на усвојење

Тадија, који је одмах по рођењу остављен у снегу, иде на усвојење

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је бебу Тадију, који је у јануару ове године одмах по рођењу, остављен у снегу у нехуманим условима, а за кога од понедељка почиње процес проналаска усвојитеља.

 

„Тадија је сада порастао, а време је брзо прошло од када смо га први пут посетили, када је имао непуних месец дана и био смештен у ову породицу. Његова судбина потресла је целу Србију, па и мене лично и сада могу да кажем да сам срећан што је беба добро и што живи у добрим условима, а верујем да ће након усвојења, његово одрастање бити такође безбрижно и срећно, што и заслужује“, рекао је Ђорђевић и додао да је пука срећа била то што је преживео у условима у којима је остављен и што нема никаквих здравствених последица.

 

Хранитељска породица у којој живи Тадија има седморо деце, од којих је четворо биолошких, а троје на хранитељству. 

 

„Ова породица је добар пример како треба да се поступа са децом. Задовољни смо начином на који брину о њима и верујем да ће се та пажња наставити и у будућности“, рекао је Ђорђевић.

 

Посети су присуствовали в.д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Слађана Чабрић, посебни саветници Драган Вулевић и Ана Ђокић и директорка Центра за социјални рад Мало Црниће Дијана Мирковић.