Aa

Aa

СВЕТСКИ ДАН МУЛТИПЛЕ СКЛЕРОЗЕ ОБЕЛЕЖЕН У ОПШТИНИ ИНЂИЈА

СВЕТСКИ ДАН МУЛТИПЛЕ СКЛЕРОЗЕ ОБЕЛЕЖЕН У ОПШТИНИ ИНЂИЈА

СВЕТСКИ ДАН МУЛТИПЛЕ СКЛЕРОЗЕ ОБЕЛЕЖЕН У ОПШТИНИ ИНЂИЈА

Читај ми

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као дугогодишњи партнер Друштва мултипле склерозе Србије и Друштва мултипле склерозе Војводине, али и као њихов искрени пријатељ и партнер, наставиће са пружањем подршке активностима које имају за циљ побољшање квалитета живота оболелих од мултипле склерозе, сматрајући да само повезивањем можемо да разумемо и помогнемо онима који се суочавају са овом дијагнозом и налазе начин да што квалитетније живе са овом болешћу,“ изјавила је помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић у Инђији, на обележавању Светског дана борбе против мултипле склерозе.

 

Барошевић је, заједно са председником Oпштине Инђија Владимиром Гаком, отворила манифестацију „Различити, а исти! Корачај са нама“ и том приликом истакла да су Министарство и Oпштина Инђија, заједничким радом и залагањем у претходном периоду, учинили доста тога како би особе са мултиплом склерозом на најбољи начин превазишле тешкоће са којима се суочавају, а које нису само здравствене природе,  већ често и психолошког и социјалног типа. „Да држава брине и  пружа подршку оболелима од мултипле склерозе, она показује и тиме што је на листу доступних лекова уврстила и нову, иновативну терапију у лечењу ове болести. На исти начин и у складу са својим надлежностима и могућности и ми, као Министарство, чинимо све да свакодневни живот особа са МС-ом учинимо лакшим и бољим,“ поручила се Барошевић.

 

Помоћник министра је рекла да ће Министарство наставити, као и до сада, да пружа финансијску подршку Друштву мултипле склерозе Србије и Друштву мултипле склерозе Војводине, који у свом саставу имају 29 локалних удружења у Р. Србији и окупљају преко 4000 чланова, додајући да је у прошлој и овој години, овим удружењима додељено више од 35 милиона динара.

 

„Борба за једнака права, могућности и унапређење положаја особа са инвалидитетом остају кључни циљева Министарства и Сектора за заштиту особа са инвалидитетом. Заједничким радом и уз подршку на коју можете да се ослоните, стварамо Србију без баријера, друштво које препознаје различитост и које ствара једнаке шансе за све,“ поручила је Барошевић поводом Светског дана борбе против мултипле склерозе.

 

„Општина Инђија је до сада уложила средства у реконструкцију крова простора намењеног Савезу са спорт и рекреацију инвалида, а до септембра ћемо реновирати објекат Међуопштинске организације слепих и слабовидих Инђија – Стара Пазова“, најавио је председник Општине Инђија Владимир Гак, који је позвао грађане да покажу више разумевања према особама оболелим од мултупле склерозе:
„Наду нам дају осмеси на вашим лицима и снага коју имате, најмање што можемо је да се потрудимо да вам обезбедимо простор, да заједно седнемо и разговарамо о проблемима“, истакао је Гак.

 

Барошевић је, такође указала да, активностима које подржава и добром сарадњом са овим друштвима, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања показује да је спремно да пружи системски одговор и приступ у решавању проблема особа којима је дијагностификовано ово озбиљно обољење, као и да учини све напоре у циљу унапређењу положаја чланова друштава мултипле склерозе на плану остварења њиховог што бољег положаја у нашем друштву.

 

Током посете општини Инђија, помоћници министра Сектора за заштиту особа са инвалидитетом и Сектора за рад и запошљавање Биљана Барошевић и Дејан Шијак, одржали су састанак са председником општине Владимиром Гаком и разговарали о приоритетним циљевима, посебно када је реч побољшању положаја особа са инвалидитетом и запошљавању.