Aa

Aa

Свечано додељене "ВИРТУС" награде за филантропију

Свечано додељене "ВИРТУС" награде за филантропију

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и члан Савета за филантропију Владе Србије Зоран Ђорђевић присуствовао је 12. свечаној додели награда за филантропију "ВИРТУС" које су уручене представницима компанија, малих и средњих предузећа и појединцима, који су током прошле године на дугорочан и најефикаснији начин подржали непрофитне акције или организације од општег добра и интереса.

 

Министар Ђорђевић указао је на значај формирања Савета за филантропију, на чијем је челу премијерка Ана Брнабић рекавши да га је Влада Републике Србије првенствено формирала како би омогућила неопходне услове за све оне који желе да буду филантрописти.

 

„Филантропија није нешто ново у Србији и  наша земља имала је и у прошлости велике филантрописте и доброчинитеље, попут Михајла Пупина, Ђорђа Вајферта , Илије Коларца и других. Постоје и данас људи који нису ни свесни да су филантрописти, а свакога дана чине нешто добро“, рекао је Ђорђевић.

 

Он је нагласио да се у радној групи Владе Србије, поред државних институција, налазе и компаније и представници цивилног друштва и указао и на значај медија наводећи да је важно да свим грађанима буде представљена транспарентност рада Савета за филантропију, као и значај филантропије и доброчинства.

 

Свечану доделу „ВИРТУС“ награда организовале су Траг фондација уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), Европске уније и Балканског фонда за демократију.